Услови коришћења и продаје

Интернет продајно место „Манастир Студеница – продавница“ купцима нуди могућност куповине на интернету, сигурно онлајн плаћање платним картицама преко банке и испоруку поручених артикала на било коју адресу у Србији.

Основни подаци:

Манастир Студеница

Адреса: Брезова 10б, 36343 Краљево

ПИБ: 102803435

Матични број: 17530437

Контакт подаци – кориснички сервис:

Адреса: Јована Рајића 5ц, 11000 Београд

Е-mail: studenica.prodavnica@gmail.com

Телефон: +381 64 6467 513

Према Закону о заштити потрошача (Службени гласник РС, бр. 62/2014) куповина преко наше продајне интернет странице prodavnica.manastirstudenica.rs сматра се продајом на даљину.

Цена робе је назначена уз сваки артикал као и основна обележја робе.

Робу коју поручите на нашем сајту можете платити поузећем или картицом.

Купљена роба ће бити испоручена у року од 3 до 7 радних дана, на територији Републике Србије, путем курирске службе Пост Експрес, на начин на који је то дефинисано у поглављу Услови испоруке.

Купац који потврди куповину преузима обавезу плаћања поручене робе.

Купац има право на рекламацију који се спроводи на основу одредби Закона о заштити потрошача („Сл.Гласник РС” бр. 62/2014) као и одредби Закона о трговини („Сл.Гласник РС” бр. 53/10, 10/2013).

Више о поступку рекламација погледајте одељак за рекламације.

Коришћење сајта prodavnica.manastirstudenica.rs

Приликом коришћења сајта обавезни сте да поштујете важеће законе и прописе.

Странице нашег сајта можете користити информативно и за куповину све робе која је на сајту  објављена.  Није дозвољено мењати садржај овог вебсјта ни на који начин, нити га репродуковати или јавно приказивати, изводити, дистрибуирати или на други начин користити у јавне или комерцијалне сврхе.

Сајт prodavnica.manastirstudenica.rs је продајно место чије је радно време свакодневно 24 сата. Ванредно, продајно место може бити недоступно због техничког одржавања или непредвиђених околности изван контроле Манастира Студенице.

Услови испоруке

Испорука се врши на територији Републике Србије путем курирске службе Пост Експрес.

Уобичајено време доставе је 3 до 7 радних дана од тренутка поручивања.

До одступања и продужења може доћи уколико прималац није на адреси код првог покушаја испоруке, лоших временских услова или свих осталих непредвиђених ситуација у транспорту на које превозник или продавац није могао да утиче.

Достава се врши радним данима од 8:00 до 19:00 сати. За доставу је могуће одредити и другу адресу од оне на којој станујете, нпр. адресу радног места. Испорука се не врши недељом.

Уколико прималац није на адреси, а по пријему обавештења о покушају доставе, курирску службу можете назвати на број који ће бити наведен на обавештењу и договорити се о месту и времену доставе које Вам највише одговара.

Све артикле пакујемо у оригиналну, заштићену амбалажу курирске службе, како би Вам производи дошли у стању у каквом смо Вам их и послали. Трошак паковања не наплаћујемо, без обзира који сте начин плаћања одабрали.

Статус пошиљке можете проверити позивом на инфо телефон 011 3 607 607 сваког радног дана у периоду од 8h до 18h и суботом у периоду од 8h до 15h.

Уколико пакет не буде испоручен, продавац задржава право да сторнира поруџбину без поновљеног слања. Уколико је извшено плаћање картицом, купцу ће бити извршен повраћај новца на картицу или рачун који достави емаил-ом.

Цена испоруке биће назначена уз сваку поруџбину на основу ценовника Пост Експреса који можете погледати овде

Начини плаћања

У интернет продавници Манастира Студенице можете плаћати:

  • поузећем
  • платном картицом

Плаћање поузећем

Приликом преузимања пошиљке коју сте претходно поручили путем нашег сајта, плаћање поруџбине се врши искључиво у готовом новцу у динарској валути на руке куриру наше партнерске курирске службе који вам доноси пошиљку.

Плаћање платном картицом

Уколико сте при куповини одабрали ову врсту плаћања, плаћање обављате на сигурним страницама банке Интеза.

Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информација се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом SSL протокола и PKI система, као тренутно најсавременије технологије.

Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица, Banca Intesa ad Beograd, па се тако комплетни процес наплате обавља на страницама банке.

Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему.

Провера података врши се између купца и банке Интезе.

У складу с PCI DSS стандардима пренос Ваших података и Ваша приватност се штити са TLS 1.2 криптографским протоколима.

Уколико користите старије верзије прегледника молимо Вас да укључите могућност кориштења TLS 1.2 протокола како бисте могли користити метод плаћање картицама.

Изјава о конверзији

Сва плаћања биће извршена у локалној валути Републике Србије – динар (РСД).За информативни приказ цена у другим валутама користи се средњи курс Народне Банке Србије.

Износ за који ће бити задужена Ваша платна картица биће изражен у Вашој локалној валути кроз конверзију у исту по курсу који користе картичарске организације, а који нама у тренутку трансакције не може бити познат. Као резултат ове конверзије постоји могућност незнатне разлике од оригиналне цене наведене на нашем сајту.

Рекламације

Поступак решавања рекламације спроводи се на основу одредби Закона о заштити потрошача („Сл.Гласник РС“ бр. 62/2014) као и одредби Закона о трговини („Сл.Гласник РС“ бр. 53/10, 10/2013).

На замену неисправних производа имате право ако је на производу јасно видљиво да грешка није настала неправилним коришћењем већ да је дошло до грешке у производњи, паковању или транспорту.

Рок за одговор на рекламацију је 8 дана од пријема рекламације. Рок за решавање је 15 дана од пријема рекламације.

Уколико сте примили пошиљку и након отварања кутије установили да испоручена роба не одговара нарученој или подаци на рачуну нису одговарајући, молимо Вас да нас контактирате најкасније у року од 24h од тренутка пријема пошиљке, на број телефона  +381 64 64 67 513 или адресу studenica.prodavnica@gmail.com

Повраћај робе се у том случају врши на наш трошак а пријава иде у једноставна три корака:

1.  Пошаљите Ваш захтев нашем оператеру на адресу studenica.prodavnica@gmail.com

Обавезно наведите следеће податке: име и презиме, е-маил адресу, број поруџбине и поруку у којој ћете описати разлог рекламације

 2.  Артикле намењене за повраћај адекватно спакујте како не би дошло до оштећења у транспорту. Молим Вас да не заборавите да приложите оригинални документ (рачун) јер без њега, нажалост, нисмо у могућности да заменимо робу.

3.  Након што оштећена роба стигне у наше просторије и провере оправданости рекламације, исправан артикал биће испоручен на Вашу адресу. Уколико артикал више немамо у понуди, биће извршен повраћај новца.

Замена оштећеног артикла иде на трошак продавца и врши се преко одговарајуће курирске службе.

Изјава о повраћају средстава у случају плаћања платним картицама

У случају када нисмо у могућности да артикал за који прихватамо рекламацију заменимо адекватним, другим примерком, обавезујемо се да ћемо извршити повраћај средстава купцу.

У случају повраћаја средстава купцу који је робу платио неком од платних картица, делимично или у целости, Манастир Студеница је у обавези да повраћај изврши искључиво преко VISA, EC/MC, Maestro и других електронских метода плаћања, што значи да ће банка на захтев продавца обавити повраћај средстава искључиво на рачун корисника картице.

Купац не може ни у ком случају, ни под којим условима, захтевати повраћај средстава у готовини за трансакцију извршену коришћењем неке од платних картица.

Заштита приватности корисника

У име интернет продавнице Манастира Студенице обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца.

Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге.

Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени интернет продавнице Манастира Студенице (и пословни партнери) одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Изјава о ПДВ-у

Манастир Студеница није у систему ПДВ-а.